בראשית ימיה של מערכת ההפעלה Android ניתן היה לפתח אפליקציות עבור מכשירים שמשתמשים בה (בעיקר טלפונים חכמים) באמצעות שפת התכנות Java בלבד. במהלך השנים הופיע גם האפשרות לפתח ב-++C, ובשלב מסויים הופיעה האפשרות לפתח ב-Kotlin כתחליף ל-Java. כיום, בכל הנוגע לפיתוח native applications עבור מערכת ההפעלה Android האפשרות לעשות זאת באמצעות Kotlin היא האפשרות המובילה. משום כך, בכל הנוגע לפיתוח native applications למערכת ההפעלה Android אנו ממליצים ללמוד היטב את שפות התכנות Java ו-Kotlin. הקוד שכותבים ב-Kotlin מתורגם ל-Java Byte Code בדיוק כמו קוד שכותבים ב-Java. מסיבה זו, בקוד שאנו כותבים ב-Kotlin ניתן להשתמש ב-classes שהוגדרו ב-Java, ועל כן, הכרת שפת התכנות Java עדיין נדרשת (למרות המעבר ל-Kotlin). בכל הנוגע לפיתוח native applications למערכת ההפעלה אנדרואיד מדובר בעקומת לימוד קשה במיוחד. כדאי לקחת זאת בחשבון.
השימוש ב-components מסוגים שונים
על מנת להקנות את הבסיס אשר יאפשר (בדומה לחכה) לימוד באופן עצמאי של נושאים רבים נוספים, יש לכסות את הנושאים הבסיסיים (לרבות הנושאים התיאורטיים שקשים להבנה) באופן היסודי ביותר.בכל הנוגע לפיתוח אפליקציות לאנדרואיד הבנת אופן הפעולה של ה-components השונים היא כפי הנראה הנושא החשוב ביותר שאין להקל בו. רק הבנה מלאה ויסודית של אופן הפעולה של Activities (לרבות מחזור החיים והשימוש ב-Fragments), Services (לרבות Local Services ו-Remote Services אשר מאפשרים תקשורת בין components אשר שייכים ל-applications שונים), Broadcast Receivers ו-Content Providers תאפשר הבנה ברמה גבוהה של נושאים אחרים אשר עושים שימוש ב-components אלה. דוגמא לנושא חשוב נוסף שמהווה בסיס להבנתם של נושאים רבים אחרים הוא אופן השימוש ב-Intents (ההבנה של נושא זה חיונית כדי להבין את אופן הפעולה של ה-components מהסוגים השונים). בין אם מדובר ב-Explicit Intents או Implicit Intents, הבנה מלאה ויסודית של נושא זה היא MUST לכל מי שמתכוון להמשיך וללמוד באופן עצמאי נושאים נוספים עם תום הקורס.
השימוש ב-fragments בפיתוח ממשק המשתמש
אופן השימוש ב-Fragments הוא נושא בסיסי נוסף שהבנתו באופן יסודי נחוצה כדי לאפשר לימוד באופן עצמאי של נושאים מתקדמים בפיתוח ממשק המשתמש. הבנה טובה של נושא זה תאפשר לימוד באופן עצמאי אשר ישולב תוך כדי תנועה בשימוש במחלקות אשר יורשות מ-Fragment. הבנת השתלבותו של ה-Fragment במחזור החיים של ה-Activity תאפשר התמודדות מוצלחת עם תקלות אשר צפויות בהמשך.
אופן הפיתוח של Hybrid Applications תוך שימוש ב-WebView
השילוב של טכנולוגיות מעולם ה-web בפיתוח של native applications למערכות ההפעלה השונות (בין אם מדובר במחשבים שולחניים או בטלפונים חכמים או בטאבלטים) נהיה יותר ויותר פופולרי בשנים האחרונות. אחת הדוגמאות המוכרות היא ה-VS Code, אחת מסביבות הפיתוח הפופולריות ביותר אשר פותחה כ-Hybrid Application עבור מחשב שולחני. כאשר מפתחים Hybrid Application למערכת ההפעלה אנדרואיד עושים שימוש באובייקט מהמחלקה WebView אשר מתפקד כדפדפן אשר מציג למסך את התוצאה של קוד ב-HTML/CSS/JavaScript. בקורס אנו מכסים נושא זה באופן היסודי ביותר. מדובר בנושא בסיסי וחשוב להמשך עבור כל מפתח אשר ימצא עצמו מפתח Hybrid Application למערכת ההפעלה Android ישירות בעצמו או בעקיפין כיוון שבחר לפתח את ה-Hybrid Application תוך שימוש ב-Framework כגון Ionic.
הקורס מתמקד אך ורק ב-API של מערכת ההפעלה Android
הקורס Android Applications Development מתמקד ב-API של מערכת ההפעלה Android תוך שימוש בשפת התכנות Java (על מנת לאפשר גם למי שעדיין לא למד לפתח ב-Kotlin ללמוד ללא עיכובים כיצד לפתח ל-Android). המעבר משימוש ב-Java לשימוש ב-Kotlin הוא מאד פשוט (למי שמכיר היטב את שתי השפות). במידה שאינכם שולטים היטב בשפות התכנות Java ו-Kotlin אנו ממליצים תחילה להשלים את הפערים ורק אחר כך ללמוד כיצד לפתח אפליקציות למערכת ההפעלה Android. אין קיצורי דרך.
שימוש במתודולוגיה Extreme Blended
באמצעות המתודולוגיה Extreme Blended שעות הדרכה בקורס מנוצלות באופן יעיל יותר ובדרך זו אנו מצליחים טוב יותר בהשגת מטרות הקורס, לרבות הקניית החכה אשר תאפשר בהמשך לבוגרי הקורס לתפוס דגים (ללמוד נושאים חדשים) באופן עצמאי.
קיימות דרכים נוספות לפתח אפליקציות למערכת ההפעלה Android, כגון פיתוח באמצעות React Native ופיתוח באמצעות Flutter. לכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות. ההמלצה שלנו היא לבחור באפשרות הטכנולוגית המתאימה ביותר בהתאם לפרוייקט שבו מדובר. אנו נשמח לסייע בקבלת ההחלטה בנושא במסגרת שירותי הייעוץ שאנו מספקים.